full screen background image

Țigări de contrabandă în valoare de 86.000 de lei, confiscate la Straja

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, județul Suceava au descoperit, într-un autoturism al cărui șofer a refuzat să oprească la semnalele regulamentare, 7.350 pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 86.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de 10.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor.

În data de 6 iulie, în cadrul Planului de acțiune Contrabanda 2017, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina – ITPF Sighetu Marmaţiei a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localităţii de frontieră Falcău, județul Suceava, un autoturism marca Volvo, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că transportă țigări de contrabandă.

Conducătorul auto a ignorat semnalele regulamentare, continuându-şi deplasarea în mare viteză, fapt pentru care poliţiștii de frontieră au plecat in urmărirea maşinii.

Pe raza localității Straja, echipajul Poliției de Frontieră a găsit autoturismul abandonat într-un șanț, din cercetările preliminare rezultând că șoferul a pierdut controlul volanului, a acroșat un autoturism care circula regulamentar, după care a ieșit de pe carosabil și a intrat într-un șanț.

Din primele verificări, în autoturismul marca Volvo au fost observate mai multe colete cu țigări, fapt pentru care mașina împreună cu țigările au fost transportate la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor descoperite, a rezultat cantitatea de 7.350 de pachete, diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 86.000 de lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul, în valoare de 10.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

comments

comments