full screen background image

Ambasadorul SUA despre șefa DNA: Ne menținem încrederea în munca ei

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a declarat joi că Guvernul american și Ambasada SUA își mențin încrederea în munca desfășurată de Laura Codruța Kovesi în fruntea DNA.

Întrebat, la finalul unei întâlniri cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, ce poată să spună despre scandalul în care este implicată șefa DNA, Klemm a afirmat inițial că nu are o declarație anume în cazul Kovesi.

Chestionat dacă Guvernul SUA și Ambasada de la București o susțin în continuare pe Laura Codruța Kovesi, ambasadorul a răspuns: “Ne menținem încrederea în munca ei, această muncă a fost analizată de autoritățile judiciare din România. Avem încredere în acest lucru”.

Întrebat dacă Kovesi e în pericol din cauza acestui scandal, ambasadorul american a spus că decizia trebuie să aparțină autorităților române. “Aceasta va trebui să fie decizia luată de autoritățile românești”, a explicat Klemm.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-a întâlnit joi cu adjunctul șefului misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson, cu ocazia încheierii activității acestuia în România. La întrevedere a participat și ambasadorul SUA, Hans Klemm.

AGERPRES

comments

comments