full screen background image

Patru membri ai unei familii din Neagra Şarului, diagnosticaţi cu Salmonella

Patru membri ai unei familii din comuna Neagra Şarului, 2 adulţi şi 2 copii, au fost diagnosticaţi cu Salmonella, după ce au consumat ouă cu maioneză.

Ouăle au fost cumpărate de la un magazin din localitate.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava derulează o anchetă la faţa locului, pentru a stabili dacă au mai existat şi alte persoane care au consumat ouă provenite din aceeaşi sursă.

Bacteria Salmonella trăieşte în tractul intestinal al animalelor infectate şi la om, şi poate contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe.

Simptomele infecţiei cu Salmonella – salmoneloza – sunt, de obicei, gastro-intestinale: diaree (uneori cu sânge), febră, greaţă, vomă, crampe abdominale.

Simptomele pot să apară după 6 – 72 ore de la infectarea cu bacteria Salmonella (perioada de incubaţie) şi durează în general până la o săptămână.

În cazurile severe, diareea poate fi atât de gravă, iar deshidratarea atât de accentuată, încât bolnavul trebuie spitalizat, pentru a i se administra lichide şi electroliţi intravenos.

comments

comments