full screen background image

Andrei Tailup, coordonator voluntari Crucea Roșie Suceava: “Crucea Roșie Română împlinește, astăzi, 141 de ani de activitate!”

Andrei Tailup, coordonator voluntari Crucea Roșie Suceava a venit astăzi în emisiunea Viva CAFE, cu Iulia, pentru a vorbi despre 141 ani de existență a Crucii Roșii Române, dar și despre activitățile și proiectele desfășurate în ultima perioadă.

Începând cu luna februarie 2017, Crucea Roşie Suceava implementează Proiectul “I am HUMAN, I have RIGHTS!” finanţat prin Programul Erasmus+.

Proiectul a adus împreună 25 de lucrători de tineret, din 7 ţări, pentru a-şi dezvolta cunoştinţele legate de drepturile omului într-un mod inovativ, prin utilizarea educaţiei non-formale. Proiectul este coordonat de Crucea Roşie Suceava şi are ca parteneri 6 organizaţii non-guvernamentale din Italia, Croaţia, Danemarca, Lituania, Fosta Regublică Iugoslavă a Macedoniei şi Polonia.

”Noi încercăm să lucrăm pe mai multe planuri, atât pe persoane vulnerabile care la un moment dat din diverse motive au nevoie de ajutor, cât și pe partea de tineret. Încercăm să le oferim oportunități noi tinerilor, să îi dezvoltăm, să îi pregătim pentru viață și pentru activitatea lor”, a spus Andrei Tailup.

”Lucrăm foarte mult pe activități extrașcolare dacă sunt în învățământ, sau tineri de toate vârstele, primim și voluntari mai în vârstă nu ne limităm doar la tineri.”

În ultima vreme, se tot vorbește despre următoarea problemă: ce faci dacă întâmpini o problemă într-un spațiu public, iar persoana de lângă tine are nevoie de ajutor?

Andrei ne-a vorbit despre ce trebuie să facem în momentul în care suferim o arsură, ne înecăm în timp de mâncăm sau cum acționăm în momentul în care o persoană se află în stop cardio-respirator.

Însă mai multe informații oferite de Andrei Tailup – coordonator voluntari Crucea Roșie Suceava în emisiunea Viva Cafe aflați în interviul integral de mai jos:

comments

comments