full screen background image

Absolvenții de gimnaziu se pot înscriere pentru admiterea la liceu

Începând de astăzi, elevii care au promovat evaluarea națională se pot înscrie la licee.

În județul Suceava, procentul de promovare a fost, după soluționarea contestațiilor, de 75%.

Media generală obținută la Evaluarea Națională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învățământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Până joi după-amiază, absolvenții împreună cu părinții și asistați de diriginți vor completa opțiunile în fișele de înscriere la liceu, datele fiind introduse în aplicația informatică centralizată.

În funcție de mediile obținute la evaluare și de rezultatele la testele specifice profilului pentru care au optat, absolvenții de gimnaziu se vor putea înscrie la liceu.

Repartizarea computerizată este programată pe 12 iulie, a doua zi urmând să fie afișate listele cu absolvenții repartizați și listele cu locurile neocupate.

Într-un top al celor mai bune 50 de licee din țară, realizat anul trecut de Ministerul Educației, Colegiul “Petru Rareș” Suceava ocupa locul 34, iar Colegiul “Ștefan cel Mare” locul 48.

comments

comments