full screen background image

Camion răsturnat în prăpastie în Argeş: Trei militari au murit

Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulație joi, în jurul orei 21, în județul Argeș. Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei.

UPDATE ORA 02.20 Ministrul Apărării: Doi militari cu leziuni mai grave, transferați cu elicopterul la Spitalul Militar din București

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a declarat pentru AGERPRES că doi dintre militarii răniți aflați în spitalul din Câmpulung vor fi transportați la Spitalul Militar din București cu elicopterul, pentru că “au leziuni mai grave”, însă viața nu le este pusă în pericol.
Ceilalți patru militari răniți internați la spitalul din Câmpulung vor fi transportați cu ambulanțele tot la Spitalul Militar din București.

Întrebat cum vor fi transportați răniții de la Câmpulung, ministrul Apărării a spus: “Patru cu ambulanțele, doi cu elicopter. Eu sunt chiar la Câmpulung. Toți vor merge la Spitalul Militar din București. Au leziuni mai grave cei doi pe care îi vor aduce cu elicopterul”.

Potrivit ministrului Apărării Naționale, niciunul dintre cei șase militari răniți internați la Câmpulung nu are viața pusă în pericol.

Ministrul Adrian Țuțuianu a mai anunțat că deja la locul accidentului au ajuns procurorii militari. Deocamdată nu se cunoaște cauza accidentului care a dus la decesul a trei militari și rănirea altor nouă.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat, vineri, că trei militari aflați în camionul care s-a răsturnat într-o prăpastie în județul Argeș au murit, ultimii doi fiind scoși dintre fiare după aproximativ patru ore de la accident.

‘Acum s-au încheiat operațiunile de scoatere a trupurilor celor doi militari aflați în cabina camionului și, din păcate, aveau leziuni incompatibile cu viața, practic, motorul camionului a căzut peste ei. Medicii aflați la fața locului au făcut tot ce era necesar, dar a fost declarat decesul acestora, astfel încât numărul persoanelor decedate din cele 13 care se aflau în camion a ajuns la trei’, a declarat pentru AGERPRES împuternicitul în funcția de inspector șef al ISU Argeș, maior Bogdan Olar.

UPDATE ORA 01.47 Bodog: Trei militari aflați în camionul răsturnat în prăpastie au murit

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat, vineri, că trei militari aflați în camionul care s-a răsturnat într-o prăpastie în județul Argeș au murit, ultimii doi fiind scoși dintre fiare după aproximativ patru ore de la accident.
Șase persoane au fost transportate la spitalul din Câmpulung, trei cu traumatisme cranio-cerebrale. Toți militarii urmează să fie duși cu ambulanțele la București. Alți doi militari au fost transportați cu ambulanțe la Brașov, iar un altul, cu fractură nazală, la Pitești.

Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident, joi, în jurul orei 21, în județul Argeș.

Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș. În acest caz a fost sesizat Parchetul Militar, a anunțat MApN

UPDATE ORA 01.05 Director Spital Câmpulung: Cei șase răniți vor fi transferați la Spitalul Floreasca din București

Cei șase militari răniți care se află în prezent internați la Spitalul din Câmpulung vor fi transferați la Spitalul Floreasca din București, a anunțat directorul Spitalului din Câmpulung, Grigore Stănescu.
“Vin două ambulanțe de transport victime multiple. Vor fi transferați la București, la Spitalul de Urgență la Floreasca”, a declarat Grigore Stănescu, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Potrivit directorului Spitalului din Câmpulung, cei șase răniți sunt conștienți și nu au răni care să le pună viața în pericol.

“Toți sunt stabilizați, toți au fost triați, cu leziuni care nu pun în pericol viața. Sunt investigații suplimentare. Toți sunt conștienți, au comunicat de la bun început, au știut ce s-a întâmplat. Cei care au ajuns la noi erau în spatele camionului și au fost aruncați din camion când au rupt parapetul. (…) Familiile lor sunt la noi de la început”, a mai precizat sursa citată.

Conform ultimelor informații confirmate oficial de autorități, 13 militari se aflau în camionul care a căzut într-o prăpastie în județul Argeș. Dintre aceștia, unul a decedat, salvatorii încearcă să descarcereze alți doi și zece militari sunt răniți.

UPDATE ORA 00.00 Argeș: 11 militari scoși din camionul răsturnat; se acționează pentru descarcerarea ultimilor doi

11 persoane au fost scoase din camionul cu militari care a căzut într-o prăpastie în județul Argeș și se acționează pentru descarcerarea ultimelor două, aflate în cabina camionului, a declarat joi, pentru AGERPRES, împuternicitul în funcția de inspector-șef al ISU Argeș, maior Bogdan Olar.

‘Potrivit informațiilor deținute de ISU Argeș până în acest moment, în camionul cu militari căzut în prăpastie se aflau 13 persoane, până acum au fost scoase 11 persoane și se acționează pentru descarcerarea ultimelor două persoane neevacuate, aflate în cabina camionului’, a declarat maior Bogdan Olar.

Potrivit acestuia, terenul a permis ca ‘salvatorii să coboare în prăpastie fără accesorii speciale’, dar au fost folosite ‘instrumente pentru a fixa camionul’, să nu se mai deplaseze.

UPDATE ORA 23.33 Raed Arafat: Un militar aflat în camionul răsturnat în prăpastie a murit

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunțat, joi seară, că unul dintre militarii aflați în camionul care s-a răsturnat într-o prăpastie în județul Argeș a murit. Într-o intervenție telefonică la România TV, oficialul MAI a mai spus că alte două persoane se află sub camion, probabil decedate, ”lucru care nu poate fi confirmat încă”.
“Colegii de la fața locului ne-au informat că șapte persoane au fost transportate la Câmpulung și urmează să fie preluate de două mașini de victime multiple trimise de noi de la București să fie aduse la București. La acest moment nu se pune viața în pericol, este vorba posibil de fracturi și alte leziuni, dar nu care să pună viața în pericol, asta la prima evaluare. Două persoane transportate cu ambulanțe către Brașov au fost văzute și de colegii de la SMURD și Ambulanță. Din păcate, avem la o persoană confirmat decesul și la două persoane operațiunile de descarcerare vor continua. Vor fi unele dificile, pentru că motorul este peste ei și cabina camionului este într-o poziție care îngreunează foarte mult descarcerarea, probabil sunt decedate deja (…). Nu dau semne de viață, dar nu putem confirma până la finalizarea descarcerării”, a spus Arafat.

Potrivit lui Arafat, operațiunile de descarcerare pot fi de durată.

“Întunericul nu este o problemă pentru intervenție, este iluminat, există echipamente de descarcerare, pompierii au cu ce lucra la fața locului. Dar este o operațiune foarte delicată și trebuie să stabilizeze camionul, lucru pe care l-au făcut și lucrează mai departe. Operațiunea de descarcerare poate să mai dureze, este una grea, trebuie să ridice motorul”, a mai spus secretarul de stat

UPDATE ORA 23.31 MApN: Camionul cu militari răsturnat în Argeș se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung; Parchetul Militar — sesizat

Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulație joi, în jurul orei 21, în județul Argeș, în acest caz fiind sesizat Parchetul Militar, precizează MApN.

Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș.

Conform procedurilor legale, a fost sesizat Parchetul Militar. Din ordinul șefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanțele producerii incidentului.

Potrivit MApN, din informațiile primite până acum, trei militari aflați în cabina autocamionului au rămas încarcerați, echipele de intervenție fac eforturi pentru eliberarea lor. Ceilalți zece militari, care se aflau în spatele camionului, au fost evacuați și le se acordă îngrijiri la fața locului, urmând a fi transportați de urgență la cele mai apropiate spitale.

Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, secretarul de stat Mircea Dușa și generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, se află în deplasare către locul accidentului.

UPDATE ORA 23.22 ISU Argeș: În camionul cu militari căzut în prăpastie erau 13 persoane, zece au fost scoase

În camionul cu militari prăbușit într-o prăpastie din Argeș, Dâmbovicioara, se aflau 13 persoane, zece dintre acestea fiind scoase, în mare parte inconștiente, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, Mădălina Epure.

”Din informațiile pe care le avem până în acest moment, în camionul militar răsturnat în prăpastie la Dâmbovicioara erau 13 persoane. Zece au fost scoase, în mare parte inconștiente. Ar mai fi încarcerate încă trei persoane”, a explicat Mădălina Epure.

Oficialul ISU Argeș a precizat că la fața locului acționează toate echipajele disponibile ale ISU Argeș, respectiv șase ambulanțe SMURD și trei autospeciale

UPDATE ORA 23.01 10 victime scoase din camionul militar răsturnat; ministrul Țuțuianu a plecat spre locul accidentului

Un număr de 10 militari ai fost scoși din camionul răsturnat în prăpastie, în județul Argeș, specialiștii ajunși la fața locului continuând evacuarea victimelor încarcerate, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Argeș, Mădălina Epure.

”Din primele informații, camionul răsturnat în prăpastie este un camion militar românesc care se deplasa dinspre Brașov către Pitești. Pompierii ajunși la fața locului acționează pentru scoaterea persoanelor de acolo. Până acum au fost scoase zece persoane, mare parte inconștiente”, a precizat Mădălina Epure.

Potrivit acesteia, încă nu se cunoaște numărul exact al răniților și nici cauza producerii accidentului.

Către locul producerii accidentului a plecat și ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, însoțit de secretarul de stat în MApN, Mircea Dușa.

Un camion cu persoane s-a răsturnat joi seara într-o prăpastie din localitatea Dâmbovicioara, județul Argeș, a anunțat IGSU.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului Argeș s-a pus în aplicare planul roșu și au fost alertate 9 echipaje medicale SMURD și 6 ale SAJ Argeș. De asemenea, acționează și 3 autospeciale de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor.

Pentru gestionarea evenimentului a fost activată grupa operativă a ISU Argeș.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat la Antena 3 că în camion se aflau 18 militari. “Pot să spun că apelul a fost dat la 21,37”, a spus Carmen Dan.

De asemenea, Raed Arafat a declarat că la fața locului au fost trimise mai multe echipaje, însă intervenția va fi dificilă la persoanele încarcerate. “Există riscul ca acel camion să cadă și mai mult, la 100 de metri. Sunt persoane care au ieșit pe picioarele lor. Nu putem interveni cu elicoptere, fiind zonă montană. Va fi o operațiune de descarcerare dificilă’, a spus el pentru același post tv.

ORA 22.18 IGSU: Camion cu persoane răsturnat într-o prăpastie; planul roșu — activat

Un camion cu persoane s-a răsturnat joi seara într-o prăpastie din localitatea Dâmbovicioara, județul Argeș, din primele informații câteva persoane fiind încarcerate, anunță IGSU.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului Argeș s-a pus în aplicare planul roșu și au fost alertate 9 echipaje medicale SMURD și 6 ale SAJ Argeș. De asemenea, acționează și 3 autospeciale de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor.

Nu se cunoaște deocamdată numărul persoanelor încarcerate.

Pentru gestionarea evenimentului a fost activată grupa operativă a ISU Argeș.

AGERPRES

comments

comments