full screen background image

Stimulente financiare pentru participare pe piaţa muncii

Finalizarea studiilor pentru promoţia de absolvenţi 2017 este un moment potrivit pentru a prezenta noi oportunităţi şi serviciile publice de ocupare destinate încadrării tinerilor pe o piaţă a muncii cu o structură ocupaţională flexibilă şi o mobilitate geografică şi profesională adaptată la nevoile angajatorilor a declarat, Dănuţ Burgheaua, noul director executiv al Agenţiei judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Burgheau face cunoscut că, în această perioadă, absolvenţi hotărâţi să înceapă o carieră profesională sunt în atenţia serviciului public de ocupare, acestora acordându-li-se suport şi orientare în pentru găsirea unei slujbe.

Au calitatea de absolvenţi, deci şi dreptul de a se angaja în specializarea studiilor absolvite, tinerii care au finalizat o formă de învăţământ de stat sau privat, de niveluri liceal inferior, liceal superior, profesional sau universitar şi care au promovat toate materiile ultimului an de studii.

Toţi absolvenţii sunt aşteptaţi şi ajutaţi la sediul AJOFM Suceava, precum şi la punctele de lucru ale instituţiei, respectiv cele din Fălticeni, Gura Humorului, Rădăuţi şi Vatra Dornei, pentru a se înregistra în bazele de date şi a decide care le este profesia potrivită.

Doar tinerii înregistraţi în evidenţele Agenţiei pot folosi serviciile complete de ocupare, respectiv cele de orientare în carieră; profilare ocupaţională şi plan individual de mediere a muncii; flexibilitate profesională prin calificare în meserii cerute de angajatori şi mobilitate geografică, prin prime de suport a navetei şi de relocare în ţară sau în Europa.

“După expirarea perioadei de 60 de zile de la data absolvirii, tinerii înregistraţi în evidenţele noastre – dacă nu au reuşit angajarea sau admiterea la o altă formă de învăţământ – intră în rândul şomerilor indemnizaţi şi continuă căutarea unui loc de muncă, beneficiind de o indemnizaţie lunară de 250 lei, pe o durată de 6 luni”, a precizat Burgheaua.

comments

comments