full screen background image

Sfaturi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare

Direcția Sanitară Veterinară îi avertizează pe suceveni că, în această perioadă, creşte riscul apariţiei de toxiinfecţii alimentare şi recomandă cumpărarea alimentelor numai din spaţii autorizate şi păstrarea lor la temperaturi şi în condiţii adecvate.

Consumatorii sunt sfătuiți să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spaţii autorizate sanitar veterinar, pentru că le oferă garanţia unor produse sigure, care sunt controlate înainte de a fi vândute.

Cât mai repede posibil după cumpărare, alimentele de origine animală trebuie puse în frigider.

Alimentele care urmează a fi depozitate în frigider trebuie să fie ambalate separat şi menţinute în decursul perioadei de valabilitate.

Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru a fi ulterior preparate sau consumate.

La rândul lor, alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite.

Fructele şi legumele trebuie spălate bine înainte de a le depozita în frigider şi înainte de a le consuma.

comments

comments