full screen background image

Urmărire şi cătuşe necesare pentru oprirea unui tânăr care conducea beat prin Broşteni

Duminică noapte, în jurul orei 21.15, Poliției orașului Broșteni a fost sesizată despre faptul că un localnic, de 24 de ani, provocă scandal pe raza localității.

În momentul în care echipajul de poliție a ajuns la fața locului, tânărul s-a urcat la volanul unui autoturism și a demarat în trombă.

S-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, pe DN 17B, aproximativ 200 de metri.

Conducătorul auto a virat brusc dreapta și a intrat în curtea unei societăți comerciale, unde a oprit și a coborât din mașină.

Întrucât a refuzat să se supună legitimării, tânărul a fost imobilizat și încătușat şi condus la sediul poliţiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul are permisul de conducere suspendat din data de 14 iunie 2017, pentru conducerea vehiculului sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments