full screen background image

Sute de suceveni consiliaţi pentru munca în străinătate

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava oferă asistenţă în vederea ocupării unui loc de muncă în interiorul comunităţii europene, innclusiv pentru creşterea mobilităţii pe piaţa europeană a muncii.

Astfel, sunt acordate servicii de informare, orientare şi mediere privind mobilitatea forţei de muncă şi securitatea socială a lucrătorilor emigranţi.

În anul primul trimestru al anului 2017, în cadrul Compartimentului amintit au fost consiliaţi 157 de suceveni care au apelat la mobilitate în Spaţiul Economic European.

Anul trecut, de informare şi consiliere au beneficiat 354 de persoane, pentru domenii precum cules de zmeură, proiectant construcţii metalice, asistent medical şi îngrijitor persoane vârstnice.

Conform AJOFM, orientarea şi consilierea solicitanţilor de slujbe în străinătate, prin Compartimentul de ocupare a forţei de muncă în străinătate-EURES, face parte din categoria de serviciilor de ocupare.

Totodată, în cel dintâi trimestru al anului 2017 au fost eliberate 54 de formulare în domeniul securităţii sociale.

În cauză sunt formulare „E301”, „E302” şi „U”, documente necesare atestării perioadelor de cotizare necesare stabilirea dreptului la indemnizaţiei de şomaj, prestaţiilor sociale care se acordă membrilor din familia şomerilor sau în vederea exportării prestaţiei de şomaj.

comments

comments