full screen background image

Ţigări de contrabandă transportate peste frontieră cu un deltaplan

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu-Marmaţiei au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, un aparat de zbor de mici dimensiuni care transporta ţigări de contrabandă din Ucraina în România. În cadrul acţiunii, poliţiştii de frontieră au monitorizat traseul deltaplanului şi au reținut, pe teritoriul României, un cetățean român și mai multe colete ce conţineau 4.000 pachete cu ţigări de proveniență Belarus.

În data de 11 iunie, în jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus –I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere, un aparat de zbor de mici dimensiuni care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţilor Frătăuții Noi – Bilca – Gălănești şi ulterior s-a întors pe teritoriul ţării vecine.

Imediat, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care pe raza localităţii Gălănești, jud. Suceava au fost descoperite mai multe colete cu țigări.

La scurt timp, în apropiere, a fost descoperit, ascuns într-un canal, un bărbat. Acesta a fost identificat ca fiind T. B., în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava. Acesta a fost dus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Au fost informate și autorităţile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

În urma inventarierii coletelor descoperite a rezultat cantitatea de 4.000 pachete de țigări, marca NZ Gold, de proveniență Belarus, în valoare de 46.800 de lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, iar pe numele tânărului a fost emisă ordonanță de reținere pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Rădăuți.

comments

comments