full screen background image

Polițiştii au declanșat acțiunea „Cartiere sigure” în municipiul Suceava

Poliția Județeană a declanșat acțiunea „Cartiere sigure” în municipiul Suceava.

Astfel, prin rotaţie, pentru o perioadă de 30 de zile, în fiecare cartier vor fi relocate forţe suplimentare de poliţie, vor fi analizate strict elementele de vulnerabilitate şi vor sporite acţiunile de patrulare pe itinerarii multiple şi va fi asigurată o vizibilitate sporită a poliţiştilor pentru descurajarea actelor de natură infracţională.

Pentru început, conceptul de securizare urbană a fost implementat la nivelul cartierului sucevean Burdujeni.

Din dispoziţia şefului inspectoratului a fost constituită zona specială de siguranţă publică la nivelul acestui cartier. Pentru desfăşurarea activităţilor poliţieneşti specifice pe toate liniile de muncă (ordine şi siguranţă publică, investigaţii criminale, siguranţă rutieră) sunt angrenaţi zilnic pe lângă poliţiştii Secţiei de Poliţie Burdujeni alţi peste 20 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava dar şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale IPJ Suceava.

Acţiunile zilnice desfăşurate au ca scop asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pentru locuitorii cartierului, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din auto, a furturilor din locuinţe, furturilor din genţi şi buzunare, prevenirea faptelor de violenţă stradală şi a altor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Au fost stabilite trei noi itinerarii de patrulare pentru acoperirea eficientă a tuturor zonelor cartierului.

Totodată, vor fi efectuate verificări în vederea dispunerii unor măsuri pentru îmbunătăţirea iluminatului stradal şi instalării unor sisteme de supraveghere video eficiente în zonele de risc.

Acţiunile sporite de control au fost deja demarate de poliţişti, în prima săptămână de la implementarea conceptului fiind aplicate peste 150 de sancţiuni contravenţionale şi fiind identificaţi în flagrant mai mulţi autori de infracţiuni.

Astfel, au fost legitimate 272 de persoane, 93 dintre acestea fiind avertizate cu privire la comportamentul în societate. Au fost verificate 75 de obiective aflate pe raza de competenţă.

Au fost verificate 24 de bagaje identificate asupra unor persoane care ridicau suspiciuni.

Au fost verificaţi 35 de paznici de unităţi economice şi au fost verificate ATM-urile din zona de competenţă.

Au fost aplicate 157 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 35.165 de lei.

Au fost verificate peste 150 de vehicule, fiind reţinute 3 permise de conducere şi ridicate 3 certificate de înmatriculare.

comments

comments