full screen background image

Agenți de la Poliția Rutieră Piatra Neamț, trimiși în judecată pentru luare de mită

Procurorii DNA Bacău i-au trimis în judecată pe Constantin Neamțu și Gabriel Negoiță, la data faptelor agenți de poliție în cadrul Poliției Piatra Neamț – Biroul Rutier, pentru luare de mită în legătură cu neaplicarea sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice.

În dosar, au mai fost deferiți justiției George Ursache, Mihai Peptanariu și Petru Anton, pentru dare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, Constantin Neamțu și Gabriel Negoiță, în exercitarea atribuțiilor de serviciu legate de constatarea și sancționarea contravențiilor la regimul circulației pe drumurile publice, în 15 mai 2016, au primit de la conducătorul auto Ioan Pavăl suma de 100 lei.

Procurorii susțin că banii au fost primiți de cei doi agenți de poliție pentru a nu constata și sancționa contravenția privind neacordarea priorității la trecerea de pietoni, săvârșită de Pavăl.

“În perioada aprilie — mai 2016, inculpații Ursache, Peptanariu și Anton, în calitate de conducători auto, au remis unor agenți de poliție trimiși în judecată la data de 3 ianuarie 2017 sume cuprinse între 100 și 200 lei, pentru a nu fi sancționați în legătură cu săvârșirea unor contravenții la regimul circulației”, se mai spune în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț.

Procurorii anticorupție au disjuns cauza față de Ioan Pavăl, în vederea încheierii cu acesta a unui acord de recunoaștere a vinovăției.

AGERPRES

comments

comments