full screen background image

Rădăuţiul găzduieşte o etapă a Campionatului Naţional de Off-Road

Cea de-a treia etapă – “Superstar 4×4 în Bucovina” – a Campionatului Naţional de Off-Road al României se va desfășura în acest an la Rădăuți, în perioada 8 – 11 iunie.

Cursele de Off-Road au devenit tradiţie locală. La ediția din 2016, centrul Rădăuţiului găzduit 98 de maşini “4×4” care au participat la concurs.

Organizatorii etapei, Club Off-Road Piatra Neamţ şi Club Off-Road Rădăuţi, au pregătit trasee specifice fiecarei clase, respectiv Standard, Open si Extrem. Traseele sunt programate într-o zonă cu altitune variabilă de la 500 m la 750 m, nu vor lipsi tractări spectaculoase, urcări şi coborâri abrupte, ravene şi contrapante riscante. Lungimea traseelor nu a fost stabilită deocamdată, dar se cunosc timpii estimaţi pentru parcurgerea lor în condiţii de vară fără ploi intense. Pentru prima zi de concurs concurenţii au la dispoziţie şase ore pentru parcurgerea traseului, în ziua a doua timpii sunt diferiţi pentru fiecare clasă, între 2 si 4 ore.

Dacă la clasa Standard echipajele obţin o viteză medie de 30 km/ oră, la clasele Open şi Extrem lucrurile se complică, dificultatea traseului le permite o viteză medie de aproximativ 10 km/ oră.

Competiţia va avea cartierul general la Hotel Intim din Rădăuţi, respectiv: secretariatul, biroul de presă şi locaţia panourilor de informare. Parcul tehnic va fi în zona parcării private, la circa 100 m de Hotel Intim.

Joi, 8 iunie, în prima zi a întâlnirii se desfaşoară lucrări administartive specifice. Înscrierea concurenţilor şi revizia tehnică a maşinilor  se vor face între orele 14.00 – 22.30.

Primul start stagiu de traseu Trophy se va da vineri, 9 iunie. Este anunţat pentru ora 9.45 dupa briefing. Sâmbătă de la ora 09.00 se anunţă startul în traseul Trophy pentru clasele Open şi Extrem.

De la 10.30 echipajele de la Standard  intră în superspeciala Trial de unde vor pleca în continuare pe traseul Trophy. Echipajele de la Open şi Extrem vor intra în superspeciala Trial începând cu ora 17.30. Ziua de duminică este rezervată festivităţii de premiere, programată la ora 10.30.

Sponsorii campionatului din acest an sunt : BERGENBIER, ANCONI GROUP, BEST TOOLS, GTC AUTO. Etapa de la Rădăuţi se anunţă o etapă cu provocări multiple a Campionatului Naţional de Off-Road 2017.

Calendar CN Off-Road 2017

Etapa 3/ 08 Iun-11 Iun/ 4×4 Bucovina/ Rădăuţi

Etapa 4/ 20 Iul-23 Iul/ CORB44 Adventure Days/ Târgovişte

Etapa 5/ 24 Aug-27Aug/ Cupa Banca Transilvania/ Cluj (Deva)

Etapa 6/ 21 Sep-24 Sep/ T44 Trophy/ Slănic Prahova

Etapa 7/ 12 Oct-15 Oct/ GTC Trophy – Ziua Cea Mai Lungă/ Sărata Monteoru

Printre sporturile cu motor din România, Campionatul Naţional  de Off-Road are cea mai proaspătă istorie competiţională. Organizat de Comisia Naţională de Off-Road CNOR sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv FRAS, campionatul a ajuns la cea de a 8-a ediţie în 2017.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments