full screen background image

Peste 1.000 de amenzi aplicate, după controale ale Poliţiei Rutiere

Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Din fericire prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în această minivacanţă să nu se înregistreze accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul nostru, neînregistrându-se nici un deces sau rănit grav.

Toate autospecialele dotate cu aparate radar au acţionat zilnic pe drumurile naţionale şi europene. De asemenea, aparatul laser TrueCam a fost utilizat pe DN2 şi pe DN17.

De asemenea, poliţiştii au efectuat în a doua parte a zilelor minivacanţei controale în trafic pentru depistarea şoferilor care consumă băuturi alcoolice şi conduc autovehicule.

În perioada 1 – 5 iunie, Serviciul Rutier Suceava – IPJ Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat şi executat pe raza de competenţă acţiuni specifice pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, precum și pe linia combaterii excesului de viteză.

În cadrul acţiunilor, au fost verificaţi cu aparatul etilotest 783 de conducători auto.

Au fost constatate 34 de infracţiuni rutiere, din care 13 cu alcoolemie peste limita legală și 21 de altă natură.

Poliţiştii au aplicat 1.020 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 364.478 de lei din care, 547 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Au fost reţinute 58 de permise de conducere, din care 13 pentru alcool, 20 pentru viteză și 25 alte abateri.
De asemenea, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

Un bărbat, de 37 de ani, din județul Bacău, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DC 13, din comuna Bogdănești, având o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.

Un bărbat, de 32 de ani, din municipiul C-lung Moldovenesc, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Transilvaniei, din localitatea de domiciliu cu viteza de 86 km/h în localitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.

Un bărbat, de 38 de ani, din municipiul C-lung Moldovenesc, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Bucovinei din localitate cu viteza de 100 km/h în localitate. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi consumul de alcool generează accidente cu urmări din cele mai grave!

comments

comments