full screen background image

Grindeanu: Legea salarizării supusă votului în Cameră e susținută de Guvern

Forma legii salarizării unitare supusă votului în Camera Deputaților este susținută de Guvern inclusiv în ceea ce înseamnă impactul bugetar de 76 de miliarde de lei calculat pentru 2018, a declarat miercuri premierul Sorin Grindeanu.

“Vă spun, în mare, despre ceea ce reprezintă acum, probabil, dezbaterea publică numărul 1 — Legea salarizării — și care, astăzi, sper să primească votul în Camera Deputaților, care este Cameră decizională. Prin Senat a trecut, a primit acest vot. În mod clar, iar ieri (marți — n.r.) am avut o discuție și cu ministrul Finanțelor, anvelopa de 76 de miliarde, aproximativ, pentru anul viitor, este sustenabilă, fiindcă altfel — suntem cât se poate de direcți în a fi spus: nu, nu se susține”, a precizat Sorin Grindeanu, în cadrul unui eveniment dedicat dialogului cu investitorii români — “Forumul Capitalului Românesc”.

El a adăugat că “tot ceea ce Guvernul și-a asumat prin aviz pozitiv este sustenabil”.

“Forma care a fost adoptată ieri (marți — n.r.) în Comisia de muncă, această formă a legii salarizării unitare, este susținută de Guvern. O spun cât se poate de direct, de tranșant și fără niciun fel de ezitare. Există resursa financiară pe care o avem și o s-o avem la anul, care să susțină această lege a salarizării unitare”, a mai afirmat premierul.

AGERPRES

comments

comments