full screen background image

13.500 de turişti şi-au petrecut minivacanţa în Bucovina

Muzeul Bucovinei anunţă că, în perioada 1-4 iunie, la Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul de Istorie, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Științele Naturii și Muzeul Ciprian Porumbescu, care aparțin de Muzeul Bucovinei, s-au înregistrat 15.789 de vizitatori.

Până la această dată, de la începutul anului s-au înregistrat 94.075 de vizitatori.

După 5 luni, în acest an avem deja peste 10.000 de vizitatori faţă de primele 6 luni ale anului trecut, când s-au înregistrat 83.988 de vizitatori.

“Apreciez că la creșterea interesului față de aceste obiective a contribuit in mod special deschiderea Muzeului de Istorie, în august anul trecut, și expozițiile permanente de la Cetate.”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

“În total, un număr de aproximativ 13.500 de turişti şi-au petrecut minivacanţa de 1-5 iunie în Bucovina.”, a mai spus Flutur.

Gradul de ocupare au unităţilor din turism a fost: Suceava – 75%, Vatra Dornei – 85%, Câmpulung – 90%, Vama – 100%, Gura Humorului – 100%, Putna – Suceviţa 100%.

“Facilităţile de agrement, în special parcurile de aventură, piscinele&SPA, centrele de echitaţie, nu au reuşit sa facă faţă solicitărilor grupurilor de copii şi tineri. Va trebui ca, în continuare, împreună cu asociațiile de turism şi cu primăriile, să fie încurajate şi sprijinite investițiile pentru turismul activ. Mă refer la piscine, inclusiv cele cu apă sărată, trasee turistice. Trebuie făcute noi parcări, neapărat şi cât mai repede. Bucovina este din ce în ce mai atractivă. Şi mă gândesc la faptul că, în această vară, debutăm cu Festivalul Ștefanian, urmează apoi Festivalul de Artă Medievală, care vor constitui “vârfuri de sarcina” şi pentru infrastructura de transport a județului. Avem de pregătit fluidizarea traficului. Apoi, județul Suceava, județ turistic, are nevoie de drumuri corespunzătoare. Am cerut şi voi continua să insist pentru realizarea de covoare asfaltice pe drumurile naționale ce traversează județul. Vedeți cum arată aceste drumuri, chiar de la intrarea in județ.”, a încheiat Flutur.

comments

comments