full screen background image

Peste 1.000 de persoane au vizitat sediile subunităților de poliție din judeţ

În perioada 31 mai – 5 iunie, peste 1.000 de copii, părinți, bunici, profesori, educatori sau simpli curioși au venit la sediile subunităților de poliție din cadrul IPJ Suceava pentru a serba, alături de polițiști, Ziua Internațională a Copilului.

Copiii au putut să ia contact direct cu echipamentele și autospecialele folosite de polițiști în intervențiile lor zilnice. Astfel, cei mai curioși dintre micii vizitatori s-au urcat la volanul mașinilor folosite de polițiști pentru salvarea de vieți și creșterea siguranței rutiere pe autostrăzi și celelalte drumuri naționale.

De asemenea, copiii prezenți alături de polițiști au putut să vadă echipamentele folosite de polițiștii de intervenții și acțiuni speciale în misiunile lor, printre atracțiile pe care le-au putut vedea aflându-se câinii polițist.

Alături de criminaliști, cei mici au putut să vadă cum se ridică amprentele sau celelalte mijloace de probă pe care polițiștii le folosesc pe parcursul anchetelor pentru a descoperi cine a comis o faptă antisocială. Tot aici au văzut echipamentele care se află în faimoasa trusă a criminaliștilor și au urcat în laboratoarele mobile folosite de aceștia pentru ridica și conserva probele.

Special pentru sărbătoriții zilei, polițiștii de la prevenire au organizat jocuri și concursuri și le-au arătat celor mici ce trebuie să facă pentru a beneficia de un plus de siguranță pe stradă, acasă și în vacanță.

În data de 1 Iunie, pe esplanada din faţa Casei de Cultură din municipiul Suceava poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat alături de parteneri tradiţionali activitatea ,,Copilărie în Siguranţă”. Toţi copiii prezenţi (peste 400) au răspuns la întrebări privind siguranţa rutieră, siguranţa fizică şi patrimonială sau siguranţa în mediul on-line primind premii. Sute de cărţi şi card-uri educative au fost înmânate copiilor, care au petrecut alături de poliţişti clipe de neuitat.

Activitățile pe care polițiștii le-au pregătit pentru copii se desfășoară pe parcursul mai multor zile, până la debutul vacanţei de vară.

Recomandări pentru copii:
• Traversați strada doar pe zebră! În intersecţiile aglomerate, fiţi atenţi la semafor!
• Dacă v-ați pierdut de părinți sau bunici, mergeți la cel mai apropiat polițist sau adult însoțit de un copil!
• Nu vă întâlniți cu persoane pe care le-ați descoperit pe internet și nu le cunoașteți în realitate!
• Nu dați curs solicitărilor venite din lumea virtuală!

Recomandări pentru părinți:
• Oferiţi-i timp copilului dumneavoastră! Internetul sau alte persoane ori lucruri nu pot înlocui afecţiunea, comunicarea şi educaţia pe care doar un părinte le poate oferi!
• Fiţi atenți la schimbările lui de comportament și discutați cu el despre acestea!
• Fiţi primul care îl întreabă ce-l doare!

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza