full screen background image

Atletul rădăuţean Andrei – Dorin Rusu, calificat la Campionatul European de juniori 1

Sâmbătă, 3 iunie, s-a desfășurat, la Cluj, Campionatul Național de Seniori, Tineret, Juniori etapa a II-a.

La finalul competiției, sportivul rădăuțean Andrei – Dorin Rusu legitimat la CSM Dorna Vatra-Dornei, club structurat de Primăria Municipiului Vatra-Dornei, reușind în proba de 5.000 de metri să vină pe locul 2 la seniori, după participantul la Jocurile Olimpice de la Rio din proba de maraton, Nicolae Soare, de la Clubul Știința Bacău.

Cu timpul de 14 minute și 25 de secunde, Andrei a reușit să obțină baremul pentru Campionatul European de juniori 1 care va avea loc în perioada 20-23 iulie 2017 în localitatea Grosetto di Italia.

Cu două săptămâni în urmă, la Pitești la Campionatul Național de Seniori, Tineret, Juniori etapa I, atletul a reușit să obțină baremul în proba de 10.000 metri contând tot pentru Campionatul European de juniori 1.

La finalul competiției, antrenorul dornean Prâsneac Cristian a declarat: „Rusu Dorin Andrei provine din Rădăuți, oraș unde a fost descoperit și inițiat în tainele atletismului de profesorul Roșcăneanu Bogdan. De când s-a trasferat la CSM DORNA Vatra-Dornei aproape la fiecare competiție realizează „personal best”. Sperăm că după aceste două bareme, ca finalitate la Campionatul European din Italia, să ne întoarcem cu o medalie în proba de 10000 metri. Până acum sportivul are a treia performanță europeană. Aș vrea să mulțumesc pentru sprijin sponsorilor”.

Sâmbătă, 10 iunie, în localitatea Teteven din Bulgaria, un alt dornean, Gabriel Bularda va încearca să obțină o medalie la Campionatul Balcanic de alergare montană în proba de 8,6 kilometri la categoria juniori 1.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza