full screen background image

Atletul rădăuţean Andrei – Dorin Rusu, calificat la Campionatul European de juniori 1

Sâmbătă, 3 iunie, s-a desfășurat, la Cluj, Campionatul Național de Seniori, Tineret, Juniori etapa a II-a.

La finalul competiției, sportivul rădăuțean Andrei – Dorin Rusu legitimat la CSM Dorna Vatra-Dornei, club structurat de Primăria Municipiului Vatra-Dornei, reușind în proba de 5.000 de metri să vină pe locul 2 la seniori, după participantul la Jocurile Olimpice de la Rio din proba de maraton, Nicolae Soare, de la Clubul Știința Bacău.

Cu timpul de 14 minute și 25 de secunde, Andrei a reușit să obțină baremul pentru Campionatul European de juniori 1 care va avea loc în perioada 20-23 iulie 2017 în localitatea Grosetto di Italia.

Cu două săptămâni în urmă, la Pitești la Campionatul Național de Seniori, Tineret, Juniori etapa I, atletul a reușit să obțină baremul în proba de 10.000 metri contând tot pentru Campionatul European de juniori 1.

La finalul competiției, antrenorul dornean Prâsneac Cristian a declarat: „Rusu Dorin Andrei provine din Rădăuți, oraș unde a fost descoperit și inițiat în tainele atletismului de profesorul Roșcăneanu Bogdan. De când s-a trasferat la CSM DORNA Vatra-Dornei aproape la fiecare competiție realizează „personal best”. Sperăm că după aceste două bareme, ca finalitate la Campionatul European din Italia, să ne întoarcem cu o medalie în proba de 10000 metri. Până acum sportivul are a treia performanță europeană. Aș vrea să mulțumesc pentru sprijin sponsorilor”.

Sâmbătă, 10 iunie, în localitatea Teteven din Bulgaria, un alt dornean, Gabriel Bularda va încearca să obțină o medalie la Campionatul Balcanic de alergare montană în proba de 8,6 kilometri la categoria juniori 1.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments