full screen background image

În 2016, Primăria Suceava a plătit către Thermonet subvenţii de 5 milioane de euro

Primăria municipiul Suceava face eforturi pentru diminuarea sumelor cheltuite cu pierderile din sistemul de transport şi distribuire a agentului termic, cât şi a celor pentru compensarea diferenţei dintre costul real şi cel facturat al gigacalorie.

Aceasta în condiţiile în care, anul trecut, 13,54% din buget s-a dus pe “Combustibil şi energie”, primarul Ion Lungu anunţând că deja s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea a 3 puncte termice şi reabilitarea reţelelor de distribuire aferente.

Lungu: “Am dat la termoficare circa 5 milioane de euro, iar în acest an deja s-au achitat la Thermonet 2 milioane de euro. Începem reabilitarea punctelor termice şi a reţelelor de transport şi distribuţie, iar toată lumea trebuie să fie conştientă că Primăria trebuie să cheltuiască mai puţin din bugetul local pentru subvenţii la energie termică.”

De precizat este că, până în luna aceasta, 55% din factura emisă de Thermonet era suportată de populaţie, iar diferenţa din bugetul local.

Potrivit unei recente hotărâri a Consiliului Local, de acum înainte consumatorii casnici vor achita 75% din totalul facturat de prestatorul serviciului de alimentare cu apă caldă şi căldură, în timp ce doar 25% va fi compensat din vistieria municipală.

Astfel, începând cu luna iunie, beneficiarii sistemului centralizat vor scoate din buzunar cu 62 de lei mai mult pentru fiecare gigacalorie, tariful crescând de la 178 de lei pe gigacalorie, la 240 de lei pe gigacalorie.

comments

comments