full screen background image

Asociația BAFi Rădăuți sărbătorește “Bucuria de a fi copil”

De 1 Iunie, Asociația BAFi Rădăuți sărbătorește “Bucuria de a fi copil”, la sediul din Strada Piața Unirii nr. 67, camerele 35 – 39, din Rădăuți.

Între orele 10 – 14 vor fi prezenți la BAFi elevi de la Școala Specială Sf. Stelian, Așezământ, Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă”, elevi de la școli și grădinițe.

Sunt organizate pentru ei ateliere de creație, jocuri interactive, picturi pe față, baloane uriașe de săpun, teatru de pantomimă SMIME și va avea loc o campanie de colectare de daruri pentru copii aflați în nevoie.

Copiii prezenți vor asculta și povestea ”Broscuța”, pregătită pentru cei mai mici dintre ei.

La ora 14.00, se va pleca spre Herghelia de la Sucevița, iar la ora 15.30, acolo se va da startul unor activități recreative și distractive pentru copiii care vor participa.

Ziua de 2 Iunie le va fi dedicată copiilor de la Așezământul ”Sfântul Ierarh Leontie” de la Rădăuți.

BAFi a pregătit activități pentru 60 dintre copiii instituționalizați aici.

​Să fii copil înseamnă să fii mereu curios, pentru că pe cât de multe stele se găsesc în Univers, pe atât de multe întrebări fără răspuns există. De ce-urile n-ar trebui să ne părăsească niciodată. Nimic nu e mai fascinant decât ochii strălucitori ai unui copil în care citești, fără să ai nevoie de cuvinte, dorința de a descoperi…ORICE!

Să fii copil înseamnă să nu-ți fie frică, pentru că ești invincibil. Nimic nu te poate doborî și nimic nu te poate opri să obții ceea ce-ți dorești, pentru că mergi înainte cu curaj. Și poate cel mai important, ție nu ți-e frică să greșești pentru că nu contează că ai dat-o în bară, contează că ai încercat și data viitoare vei ști mai bine cum să faci.

Să fii copil înseamnă să te bucuri din orice, pentru că e minunat să trăiești. Și asta se vede-n fiecare acțiune, gest, cuvânt și privire. Ție nu-ți trebuie motive mărețe ca să te bucuri, tu te bucuri oricând, de orice.

Să fii copil înseamnă să fii inocent, pentru că nu există suflet mai curat ca al tău. Tu nu știi ce-i răutatea și nu înțelegi de ce există aceasta. Intențiile tale sunt dintre cele mai nobile și nevinovate, îmbibate în bunătate.

Să fii copil înseamnă să ai mintea și sufletul deschise, pentru că nimic nu este imposibil. Nu există limite și nu există lucruri care nu se pot întâmpla. Tu știi că Moș Crăciun există dacă crezi în el, la fel cum zânele și spiridușii trăiesc în armonie pe un tărâm fermecat. Tu știi că în orice crezi cu tărie, este real…și asta-ți face viața infinit mai frumoasă.

Și mai presus de toate, să fii copil înseamnă să fii iubire pură. Nu contează faptul că un copil n-a vrut să se joace cu tine, pentru că știi că mai sunt atâția copii dornici de joacă. Nu contează că cineva ți-a furat bucățica aia de ciocolată, pentru că știi să dăruiești, chiar și atunci când nu ți se cere. Nu contează că un copil ți-a vorbit urât, pentru că știi să accepți niște scuze chiar și atunci când nu le primești.

Dacă te-ai regăsit și tu în cuvintele de mai sus, felicitări! Mulțumește-ți că i-ai permis copilului interior să trăiască, deși a luat chipul unui adult.

În curând vom sărbători această minune care este COPILUL, mai exact pe 1 iunie când în aer va pluti creativitatea, curiozitatea și iubirea. Bineînțeles că ne sărbătorim și noi, dar mai avem nevoie de niște colegi de joacă.

Doina CRAIU

VIVA Rădăuți

comments

comments