full screen background image

Țigări de contrabandă în valoare de peste 112.000 de lei, confiscate la frontiera de nord

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări la frontiera de nord, aproximativ 12.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Duminică, 28 mai, în jurul orei 19.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țară cetățeanul român Vasile G., în vârstă de 44 de ani, conducând un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în România.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spații special amenajate în bara din față și în semi-aripi, cantitatea de 280 de pachete de țigări, de proveniență ucraineană.
Țigările, în valoare de 400 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7.000 de lei.

Și polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Maramureș și Sectorul PF Brodina au descoperit în urma unor acțiuni punctuale, cantitatea totală de 11.620 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere.

Țigările, în valoare de 112.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări, în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

comments

comments