full screen background image

Pescuit în perioada de prohibiţie, în zona Acumulării Rogojeşti

Sâmbătă, 27 mai a, jandarmii suceveni au desfăşurat, în comun cu Asociaţia Club Sportiv Bucovina Fishing, o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona Acumulării Rogojeşti, din apropierea localităţii Siret, judeţul Suceava.

În urma acţiunii desfăşurate, au fost găsite 3 plase confecţionate din material textil, dar şi de tip monofilament cu dimensiunea totală de aproximativ 1.000 m prin intermediul cărora s-au pescuit aproximativ 40 de kilograme de peşte din speciile ştiucă, lin, babuşcă, caras şi biban. Peştii vii au fost redaţi mediului natural (30 de kilograme), iar aproximativ 10 kilograme de peşte mort şi plasele de pescuit au fost distruse prin ardere.

Totodată, o persoană a fost sancționată contravențional cu amenda în valoare de 600 de lei, pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie conform Ordonanţei de Urgenta nr. 23 din 05.03.2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va acţiona, şi în perioada următoare, pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul.

comments

comments