full screen background image

Proiect de Hotărâre privind aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii Dieteticianului

Guvernul României a elaborat un proiect de Hotărâre privind aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr. 256/2015 privind exercitarea profesiei de dietetician, precum şi înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Dieteticienilor din România, precum și pentru completarea Anexelor 2,3 și 8 din Legea nr. 200 / 2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România.

“În prezent, Normele Metodologice de aplicare a Legii Dieteticianului se află în curs de avizare în cadrul Ministerului, urmând a fi introduse în circuitul de avizare interministerială.

Normele metodologice de aplicare a Legii 256/2015 reglementează modalitatea de exercitare a profesiei de dietetician cu drept de liberă practică, modalitatea de obținere a autorizaţiei de liberă practică, formarea continuă şi asigurarea profesională.

Potrivit proiectului de Hotărâre a Guvernului, cei care doresc să exercite profesia de dietetician sau nutriționist, se pot forma doar în instituții de învățământ specializate cu programe de licență și masterat acreditate.

În luna martie a acestui an, am susținut în Ședința de Plen a Camerei Deputaților declarația politică cu privire la ”Importanța dieteticianului în sistemul de sănătate românesc” și am adresat o interpelare Ministerului Sănătății, domnului Ministru Florian Dorel Bodog, cu privire la Normele metodologice de aplicare a Legii Dieteticianului 256/2015.

Mă bucur să văd că intervențiile mele susținute în Plenul Camerei Deputaților vor contribui la punerea în aplicare a acestor norme, fără de care mii de studenți nu-și pot exercita profesiile de ”dietetician” sau ”nutriţionist”.”, a declarat deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, de profesie medic pediatru.

comments

comments