full screen background image

Iași: Peste 500 de invenții din 30 de țări la Euroinvent 2017

Peste 500 de cercetători și inventatori din țară și străinătate sunt așteptați să participe, de joi și până sâmbătă, la salonul de invenții EUROINVENT 2017, ce se desfășoară la Iași.

Evenimentul va avea loc la Palatul Culturii și va cuprinde patru manifestări majore, o expoziție de invenții și proiecte inovative, o conferință internațională, dar și un salon de arte vizuale și un salon de carte tehnico-științifică.

“Invențiile sunt din domeniul științific și tehnic, nu au mai fost prezentate la salonul nostru anterior, iar în general sunt cu aplicabilitate practică sau cu implicații sociale. Vor fi inclusiv creații ale studenților și profesorilor TUIASI, din mediul universitar românesc, dar și economic”, a declarat Petrică Vizureanu, de la Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor, organizatorul evenimentului.

În prima zi a evenimentului va avea loc conferința internațională în domeniul cercetării științifice și tehnice, unde vor fi prezentate peste 50 de lucrări de către participanți din 15 țări.

“La expoziția care va fi amplasată la parterul și la etajul Palatului Culturii vor fi peste 500 de invenții și proiecte inovative ale participanților din 30 de țări, inclusiv ale studenților și profesorilor de la Universitatea Tehnică”, a precizat Petrică Vizureanu.

Potrivit programului, în aceeași zi, la Casa Balș este programat Salonul de Arte Vizuale, unde vor expune creatori și profesori de la Universitatea de Arte ‘George Enescu’ din Iași.

Vineri vor avea loc demonstrații din partea inventatorilor și Salonul de Carte Tehnico-Științifică, fiind depuse aproximativ 100 de titluri din acest domeniu, care au fost examinate zilele trecute de către un juriu.

În cea de-a treia zi, sâmbătă, 27 mai, va avea loc un workshop, iar apoi se va desfășura festivitatea de premiere a invențiilor. Marele premiu, în valoare de 100.000 de lei, pentru cea mai bună invenție de la EUROINVENT, va fi oferit de Fundația ‘Dan Voiculescu’.

Evenimentul este organizat în colaborare și cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Pentru Protecția Mediului, Complexul Muzeal Național Moldova Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Grigore T. Popa’ din Iași, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Națională de Arte ‘George Enescu’ din Iași, Universitatea Malaysia Terengganu.

AGERPRES

comments

comments