full screen background image

România, Ucraina și Polonia cer realizarea drumului expres Varșovia-Cernăuți-Suceava-București

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, marţi, în Vama Siret, cu reprezentanții regiunii Cernăuți.

În urma întâlnirii, Flutur a declarat că s-a convenit realizarea unui front comun al regiunilor din Polonia, Ucraina și România, care să determine realizarea cât mai rapidă a unui drum expres care să lege Varșovia de București, prin Cernăuți și Suceava.

Flutur: “În cadrul discuțiilor, s-au abordat teme privind modernizarea punctelor de frontieră, situația privind proiectele pe care le derulăm împreună, precum și un calendar al mai multor acțiuni comune.

Am făcut o analiză cu privire la finalizarea a patru proiecte europene comune realizate prin Programul Operațional Comun 2007 – 2014, și am discutat despre cele 13 proiecte pe care am convenit să le susținem împreună în actualul exercițiu financiar, pentru care se așteaptă de la Guvern apariția ghidurilor de finanțare.

Am convenit să pregătim o ședință comună în luna septembrie, la Cernăuți, după ce anul trecut Consiliului Județean Suceava și Consiliul Regional Cernăuți s-au reunit în ședință comună la Suceava.

Încercăm ca, până atunci, să continuăm și să intensificăm demersurile în vederea modernizării coridorului care leagă București de Varșovia prin Suceava-Siret-Cernăuți și Lvov și, în acest sens, am venit cu încă o propunere și anume să avem o întâlnire a regiunilor din România, Ucraina și Polonia, prin care ar urma să treacă această rută rapidă și să facem front comun pentru acest proiect.”

comments

comments