full screen background image

Reacții după explozia de la Manchester Arena. Mesaje de condoleanțe și de solidaritate

“Canadienii au aflat cu oroare de atacul îngrozitor de la Manchester. Gândurile noastre sunt alături de victime și de familiile lor”, a scris premierul Justin Trudeau pe contul său de Twitter. Din partea guvernului francez, noul ministru de Interne, Gerard Collomb, și-a exprimat “solidaritatea cu poporul britanic”. Un mesaj de solidaritate a transmis și România marți dimineață, prin vocea președintelui Iohannis și a premierului Grindeanu.

“Toate gândurile noastre se îndreaptă către familiile celor care și-au pierdut viața și către cei răniți în urma exploziei din Manchester”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook. Premierul anunță și numărul de telefon de urgență al Ambadasei României la Londra.

“Consider că se face prea puțină luptă împotriva terorismului. Toate țările moderne, inclusiv Rusia, trebuie să deschidă o luptă împotriva terorismului de o duritate totală. În primul rând, trebuie distrusă baza ISIS din Orientul Apropiat. Al doilea – sancțiunile care se dau împotriva celor care fac sau pregătesc atentate teropriste trebuie să fie de o duritate totală”, a declarat pentru TVR Costin Georgescu, fost director al Serviciului Român de Informații.

Reacții internaționale

“Gândurile mele se îndreaptă spre victime și familiile îndoliate”, a scris ministrul francez de Interne, Gerard Collomb.

Ministrul Securității publice din Canada, Ralph Goodale, s-a declarat “profund neliniștit după atacurile brutale din Marea Britanie” și și-a exprimat solidaritatea față de britanici.

Ministerul de Externe de la Ottawa a instituit un număr telefonic de urgență pentru familiile cetățenilor canadieni care s-ar fi aflat luni seara la Manchester.

La rândul lor, primarii din Paris și Nisa, două orașe franceze afectate de atentate, și-au exprimat solidaritatea cu victimele atacului de la Manchester.

“#Parisul este în această noapte alături de #Manchester. Gândurile mele se îndreaptă spre victimele, spre familiile lor și echipele de salvare care intervin la fața locului”, a scris într-un mesaj Twitter în limba franceză și engleză primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Pe 13 noiembrie 2015, atacuri simultane la Paris și Saint-Denis au făcut 130 de morți.

Primarul Nisei, Christian Estrosi, și-a exprimat i el “solidaritatea cu locuitorii din #Manchester”. “Gândurile sunt alături de cei răniți, de familiile și apropiații victimelor”.

STIRI.TVR.RO

comments

comments