full screen background image

Ambasadorul Republicii Polone în România, la Prefectura Suceava

Astăzi, 22 mai, la sediul Instituției Prefectului – Județul Suceava a avut loc o întrevedere între Excelența Sa Marcin Wilczek, Ambasadorul Republicii Polone în România, și Prefectul județului Suceava, Mirela – Elena Adomnicăi.

Delegația polonă a fost alcătuită din Ghervazen Longher, Președintele Uniunii Polonezilor din România, Krzysztof Grabowski, Președintele Tymbark Maspex România, și Dorota Jezyk, funcționar în cadrul Ambasadei Poloniei în România.

La întrevedere au mai fost prezenți Lucian Gheorghiu, directorul Camerei de Comerț și Industrie Suceava, și Cristina Albu, inspectorul pentru minorități din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

În cadrul întâlnirii s-au discutat aspecte privind minoritatea poloneză din județul Suceava, investițiile poloneze, forța de muncă din zonă și posibilități de colaborare economică bilaterală.

Prefectul județului Suceava, Mirela Elena-Adomnicăi, a prezentat oportunitățile județului Suceava din punct de vedere al resurselor minerale, al potențialului agricol, forestier precum și a celui turistic.

De asemenea, au fost abordate teme legate de infrastructura rutieră a județului ca premisă a dezvoltării economiei.

Adomnicăi, a reiterat susținerea pentru colaborarea româno-polonă, care se poate materializa prin proiecte investiționale sau transfer de expertiză spre beneficiul ambelor comunități.

Ambele părți au apreciat în sens pozitiv schimbul de informații, manifestând un interes crescut pentru o bună colaborare în continuare.

comments

comments