full screen background image

O nouă terapie rezidențială mixtă în tratamentul dependențelor, la clinicile ALIAT Suceava

Alături de matinalii Viva FM, a fost, în această dimineață, psihoterapeut Alina Ciupercovici, managerul clinicilor ALIAT. Am vorbit despre implementarea, în premieră națională, unei noi terapii rezidențială mixtă în tratamentul dependențelor.

Timp de un week-end, doi pacienti cu dependență împreună cu familiile lor vor urma un program personalizat care include terapie de cuplu și de familie, traseu montan, art-terapie, toate în contextul rezidenţei (terapie specializată în regim rezidenţial de scurtă durată, care reprezintă un pas important în post-cură).

Prin terapia mixtă, alături de membrii familiei sale, pacientul este asistat în procesul de redobândire a funcţionalităţii sale sociale. Motivaţia creării, de către echipa ALIAT Suceava, a terapiei mixte pentru familie porneşte de la faptul că statisticile arată că recăderea pacientului cu dependență este mult mai frecventă dacă în procesul de tratament nu este implicată familia sau alți oameni apropiați acestuia.

Terapia rezidenţială mixtă nu este doar o terapie clinică, una de tip ambulatoriu sau o terapie de familie. Rezidenţa mixtă este o parte a unui proces terapeutic modular, format din mai multe etape. Durata tratamentului se poate extinde până la 12–16 luni.

Ascultați mai jos, întregul dialog cu psihoterapeut Alina Ciupercovici!

comments

comments