full screen background image

Proiect de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri în rândul adolescenţilor

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Suceava derulează, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar, proiectul “Necenzurat”, de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri în rândul adolescenţilor.

Proiectul care se încheie luna viitoare este coordonat de o echipă formată din reprezentantul Centrului şi cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 şi Colegiul “Petru Rareş”.

Coordonatorul Centrului, ELENA MOTOVELEȚ, a precizat că “Necenzurat” urmăreşte formarea la copiii de 12 – 14 ani a unor abilităţi de viaţă necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile, privind consumul de tutun, alcool şi droguri.

În cadrul proiectului sunt implicaţi şi părinţii, cărora le este dedicat un modul de informare cu privire la factorii de risc şi de protecţie în consumul de droguri în rândul adolescenţilor.

Proiectul, care se desfăşoară în România, fără întrerupere, începând cu anul 2009, a fost implementat, în mai multe etape, în 17 state europene, dar şi în numeroase ţări din Asia, Africa şi America, şi a fost iniţiat de „Mentor International Foundation”, fiind bazat pe modelul influenţei sociale.

Proiectul este compus din 12 lecţii, planificate pentru a fi parcurse în timpul unui semestru şcolar, şi au un caracter interactiv, dinamic, bazat pe multe jocuri de rol, exerciţii practice care stimulează creativitatea, invită participanţii la reflexie, dezvoltă o atitudine critică la adresa comportamentului adictiv şi îmbogăţesc cunoştintele despre substanţele psihoactive şi efectele acestora asupra dezvoltării psihosomatice.

comments

comments