full screen background image

Procurorii cer 14 ani de închisoare pentru Dumitru Dragomir și Mircea Sandu

Zi cu emotii pentru Dumitru Dragomir și Mircea Sandu, foștii șefi ai Ligii Profesioniste de Fotbal și FRF. Procurorii au cerut pentru cei doi o pedeapsă de 14 ani de închisoare, în dosarul dezafilierii Universității Craiova. La Curtea de Apel București are loc ultimul termen din acest proces.

În acest dosar la Tribunal, la fond, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au primit câte trei ani de închisoare cu suspendare, trei ani de muncă în folosul comunității și 80 de mii de lei amendă penală. Liga Profesionistă de Fotbal și Federația Română de Fotbal, alături de Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, sunt obligate să-i plătească aproape un miliard de lei, peste 200 de milioane de euro, lui Adrian Mititelu, fostul patron dela Universitatea Craiova.

În acest dosar sunt acuzați de abuz în serviciu, folosirea influenței de lideri într-o companie și sustragere de sub sechestru, pentru că în 2011 au decis abuziv, susțin procurorii, dezafilierea echipei U. Craiova.

Prin această decizie, jucătorii au fost delegitimați și au plecat liberi de contract. Prin urmare s-a considerat că s-a provocat o pagubă uriașă lui Adrian Mititelu. De asemenea, Fiscul ar fi fost păgubit, cu aproape 16 milioane de lei, întrucât ANAF avea sechestru pe jucători și pe mai multe bunuri ale U. Craiova.

STIRI.TVR.RO

comments

comments