full screen background image

Bărbat din Capu Câmpului trimis în judecată, după ce şi-a bătut şi înjunghiat soţia

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Dumitru Cioban, cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la violență în familie.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Prim Procuror Lucian STĂNESCU a fost împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

“Persoana vătămată C.E. este căsătorită cu inculpatul Cioban Dumitru și locuiesc singuri în gospodăria lor din comuna Capu Câmpului, județ Suceava.

De mai mult timp persoana vătămată C.E. obișnuia să consume cantități mari de băuturi alcoolice, fapt de natură a-l nemulțumi pe soțul său și totodată motiv de certuri și scandaluri permanente între cei doi soți.

În dimineața zilei de 10 aprilie 2017 inculpatul a plecat de la domiciliu pentru a desfășura diverse activități pe un teren agricol.

Ulterior inculpatul a revenit la domiciliu, a finalizat unele activități gospodărești în curtea casei sale după care, în jurul orelor 21:00, a intrat în locuință. Acolo a descoperit-o pe soția sa în stare de ebrietate. Deranjat în mod vădit de starea de ebrietate în care a găsit-o și în acea seară pe soția sa, inculpatul s-a enervat și a lovit-o pe aceasta peste față cu palmele și pumnii, apoi inculpatul a luat un cuțit tip de bucătărie și a lovit-o cu acest obiect pe victimă în partea laterală dreapta a toracelui.

După aplicarea loviturii cu cuțitul, inculpatul și-a dat seama că i-a produs soției sale o vătămare destul de gravă și i-a propus să solicite ajutorul altor persoane. Întrucât soția sa a refuzat, inculpatul și-a finalizat treburile gospodărești și s-a culcat până în dimineața zilei următoare.

În dimineața zilei de 11 aprilie 2017, în jurul orei 06:00, inculpatul s-a dus la locuința vecinului său, l-a informat pe acesta că soția sa a avut un accident în seara precedentă, iar acesta a solicitat telefonic o ambulanță. La scurt timp, la locuința celor doi soți s-a deplasat un echipaj medical, iar ulterior și lucrătorii de poliție.

Conform concluziilor cuprinse în raportul de constatare medico-legală victima a prezentat traumatism cranio-facial (obiectivat prin echimoză) și un traumatism toracic (obiectivat prin echimoze și plagă înțepat-tăiată parasternală dreapta complicată cu hemopneumotorax drept ce a necesitat drenaj pleural drept cu evacuarea cantității de 700 ml sânge). Aceste leziuni au necesitat în vederea vindecării un nr. de 25-30 zile de îngrijiri medicale, plaga parasternală dreapta punând în primejdie viața victimei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

comments

comments