full screen background image

Austria adoptă legea privind imigrația, care interzice portul vălului islamic integral în spațiul public

Portul vălului integral care acoperă fețele femeilor, cum este burqa, va fi interzis în Austria, potrivit legii aprobate marți seara de parlamentul de la Viena, măsură ce face parte dintr-un pachet legislativ mai larg privind integrarea, relatează miercuri cotidianul belgian Le Soir.

Activitatea legislativului austriac cu privire la acest subiect nu a suferit modificări, în pofida instabilității recente în cadrul coaliției de guvernământ. Alegeri anticipate tocmai au fost convocate pentru luna octombrie, cu un an mai devreme decât era prevăzut.

Astfel, din această toamnă, orice persoană care poartă în Austria o eșarfă sau un văl ce acoperă întreaga față este pasibilă de o amendă de 150 de euro. Nu se știe deocamdată câte persoane vor fi afectate de această restricție, dar măsură a suscitat numeroase critici.

Alte elemente ale pachetului legislativ prevăd interzicerea distribuirii Coranului și obligația tuturor migranților de a urma un an de integrare pentru a învăța limba germană și etica. Această măsură se va aplica refugiaților și solicitanților de azil care au șanse reale să se stabilească în Austria.

De asemenea, solicitanții de azil vor trebui să efectueze activități neremunerate în interesul public. Migranții care vor refuza să presteze în folosul comunității riscă să-și piardă beneficiile sociale. Respectiva inițiativă urmărește să-i facă mai apți pe migranți să se încadreze pe piața muncii din Austria.

AGERPRES

comments

comments