full screen background image

Percheziții DNA la Iași și Suceava, privind fapte de corupție comise în perioada 2016 – 2017

UPDATE 11.00 – Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi susţine că procurorii DNA au solicitat, în timpul percheziţiilor de marţi la sediul instituţiei, documente privind contractele de execuţie pentru drumul judeţean Iaşi-Ţibăneşti, dar şi referitoare la contractele de deszăpezire.

”Acţiunea a vizat ridicarea unor documente cu privire la contracte de execuţie a lucrărilor de întreţinere a drumului judeţean 248A (Iaşi-Voineşti-Ţibăneşti) încheiate cu firma SC CON TED COMPANY, contracte de servicii şi întreţinere curentă a drumurilor pe timp de iarnă, contractul având ca obiect «Lucrări de întreţinere pe timp de vară la drumurile judeţene pentru perioada 2015-2016», inclusiv corespondenţa cu firmele SC Eviro SRL, SC CON TED Company, si SC TED Company. Au mai fost vizate şi documentele cu privire la acţiunile de audit public intern dispuse de preşedintele Consiliului Judeţean, referitoare la lucrările de întreţinere la drumul judeţean 248A, precum şi la acţiunea de audit a CJ pentru «Lucrări de întreţinere pe timp de vară a tronsonului de drum DJ 282 limita Iaşi-Movileni-Gropniţa»”, se arată într-un comunicat transmis de conducerea CJ Iaşi.

În acelaşi comunicat se precizează că, la sfârşitul lunii septembrie 2016, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a sesizat ”anumite deficienţe în modul de realizare a lucrărilor pe drumul 248A şi a dispus un audit public intern cu privire la modul în care a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor”.

În urma auditului, CJ Iaşi a sesizat DNA privind neregulile găsite la contractul privind refacerea drumului Iaşi-Ţibăneşti.

 

UPDATE 09.00 – Președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Maricel Popa, a declarat, marți, că sesizarea făcută de el în octombrie vizează neregulile constatate la asfaltarea Drumului Județean 248A Voinești — Slobozia — Țibana — Glodenii Gândului.

Potrivit acestuia, pe anumite porțiuni de drum lucrătorii firmei contractoare au asfaltat pe noroi și chiar bălegar. În alte zone, grosimea asfaltului variază între unu și patru centimetri, iar lucrările s-au făcut în lipsa unui diriginte de șantier.

Valoarea contractului este de 7,2 milioane de lei, iar deficiențele valorează două milioane de lei.

 

UPDATE ORA 8.22 – Perchezițiile de la CJ Iași și Direcția de Drumuri vizează fapte de luare de mită și abuz în serviciu (surse)

 

UPDATE ORA 8.31 – Direcția Națională Anticorupție informează că perchezițiile efectuate marți dimineață în județele Iași și Suceava, dintre care două la instituții publice, sunt într-un dosar ce ce vizează suspiciuni privind fapte comise în perioada 2016 – 2017.

“Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2016 — 2017. În cursul zilei de 16 mai, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 15 locații, situate în județele Iași și Suceava, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale”, se arată într-un comunicat transmis marți AGERPRES.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Perchezițiile procurorilor DNA sunt la Consiliul Județean Iași și Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Județene și vizează, potrivit unor surse judiciare, suspiciuni de săvârșire a infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu.

 

ORA 7.45 – Iași: Percheziții ale DNA la Consiliul Județean

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează, marți, percheziții la Consiliul Județean Iași, fiind vizată activitatea celor de la Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Județene.

Purtătorul de cuvânt al CJ Iași, Vlad Ciobanu, a confirmat pentru AGERPRES că procurorii DNA au descins la sediul instituției și ridică documente.

Din primele informații, ar fi vizată activitatea celor de la Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Județene și respectiv contractele încheiate în cadrul acesteia în ultimul an.

comments

comments