full screen background image

Marş Anti-violenţă, Anti-drog, Anti-tutun şi de prevenire a accidentelor rutiere, la Suceava

Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din Sistemul de Protecţie a copilului aflat în dificultate „EUROACTIV” și Asociația ”Alecs Group” Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Palatul Copiilor Suceava, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului – Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, organizează vineri 19 mai, între orele 13.00 – 15.00, un marş Anti-violenţă, Anti-drog, Anti-tutun şi de prevenire a accidentelor rutiere.

Vor participa elevi din unităţile de învăţământ sucevene, pe traseul: Esplanada Casei de Cultură – Prefectură, Biblioteca judeţeană – Hotel Bucovina – Primărie – Str. Universității – Nordic – Catedrală – Baia Comunală – Prefectura Suceava (unde vom simula un accident rutier).

Acţiunea se desfăşoară în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului 2017 din perioada 15 – 19 mai, la a VII-a ediţie, şi are ca scop sensibilizarea opiniei publice şi a factorilor de decizie în vederea diminuării obstacolelor şi de prevenire a consumului de droguri, plante etnobotanice, violenţă, tutun şi accidente rutiere.

Totodată, va avea loc și simularea unui accident rutier cu intervenția efectivelor de la ISU și voluntarii Societății Crucii Roșii Suceava.

La marş vor participa şi Prefectul Sucevei, alături de șefii de la IPJ, ISU, IJJ, şi reprezentanți ai societăţii civile.

comments

comments