full screen background image

Serverele ANAF sunt funcționale; nu au fost afectate de atacul cibernetic

Serverele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și cele ale Direcției Generale a Vămilor, parte din ANAF, funcționează în parametri normali și nu au fost afectate până acum de atacul cibernetic din ultimele zile, a anunțat, luni, ANAF.

În perioada 13—14 mai 2017, pe portalul www.anaf.ro au fost efectuate lucrări de mentenanță, care au decurs conform planificării direcției de specialitate din ANAF.

Luni, 15 mai 2017, site-ul ANAF și toate sistemele de operare sunt perfect funcționale.

Vineri,12 mai, un atac informatic “la nivel global” și calificat ca “incident major” de către Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) a blocat calculatoarele a numeroase spitale din această țară, un atac similar înregistrând și mari companii spaniole, printre care Telefonica, a transmis AFP. Acest virus criptează datele existente pe un computer, cu scopul de a cere proprietarului o răscumpărare în schimbul unei chei de deblocare.

Atacul ar fi unul “la nivel global” și ar atinge organizații din Australia, Belgia, Franța, Germania, Italia și Mexic, au indicat analiști de la Forcepoint Security Labs, într-un comunicat, precizând că este vorba de o “campanie majoră de e-mailuri răuvoitoare”.

AGERPRES

comments

comments