full screen background image

Dacia anunță că activitatea uzinelor de la Mioveni a fost reluată după atacul cibernetic

Activitatea Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost reluată în mod normal, luni dimineață, după înlăturarea efectelor atacului cibernetic de la sfârșitul săptămânii trecute.

“Luni, 15 mai, la ora 7,00, activitatea platformei industriale Dacia Mioveni a fost reluată în mod normal, urmare a mobilizării și reactivității echipelor noastre. Toate sistemele informatice ale Grupului Renault România funcționează normal și sunt securizate”, se precizează într-un comunicat transmis de Direcția Comunicare din cadrul Grupului Renault România.

Conform aceleiași surse, întreruperea temporară a activității a fost necesară pentru a proteja compania de efectele atacului cibernetic.

“După ce, vineri, 12 mai, virusul informatic Ransomeware a afectat Groupe Renault, situația este acum sub control. Au fost întreprinse imediat o serie de măsuri proactive, cum ar fi suspendarea temporară a activității industriale pentru a stopa răspândirea virusului și a proteja Grupul. Acest atac cibernetic a avut loc în diferite țări, diferite sectoare de activitate și companii”, se menționează în comunicat.

Activitatea a fost întreruptă parțial, sâmbătă, la Uzinele Dacia de la Mioveni, în urma unui atac cibernetic ce a afectat unele dintre sistemele informatice.

“O parte a activității de producție a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectată de disfuncționalități ale sistemelor informatice și mai mulți angajați au fost trimiși înapoi la domiciliu, în cursul dimineții de sâmbătă, 13 mai. Măsura a fost luată pentru a preveni extinderea disfuncționalităților care, la o primă vedere, sunt o consecință a atacului cibernetic care a avut loc la nivel global”, au anunțat atunci reprezentanții producătorului auto.

AGERPRES

comments

comments