full screen background image

Aproape 1.000 de amenzi aplicate de poliţişti, în acest week-end

În acest week-end, poliţiştii au desfășurat acţiuni și controale, pe toate liniile de muncă, pentru creşterea gradului de siguranță, prevenirea infracţiunilor, combaterea evaziunii fiscale şi un trafic rutier mai sigur.

În trei zile de acţiuni intensificate, dispuse de inspectorul general al Poliției Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, polițiștii suceveni au constatat 36 de infracţiuni şi au aplicat aproape 1.000 de amenzi contravenţionale.

Urmare a acţiunilor desfăşurate, nu s-au înregistrat evenimente negative deosebite la nivelul judeţului şi nu au fost înregistrate accidente rutiere grave.

În perioada 12-14 mai, peste 600 de poliţişti suceveni s-au aflat în teren, acţionând, în sistem integrat, pe tot teritoriul întregului judeţ în toate domeniile din competență.

Poliţiştii de ordine publică au desfășurat, în cele 3 zile, 21 de controale pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale (mai ales în zona discotecilor, barurilor, club-urilor şi a altor localuri).

Au fost constatate 12 infracţiuni, dintre care 2 prevăzute de Codul silvic.

De asemenea, au fost aplicate 197 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 45 la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 8 la Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 1 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și 6 la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Pentru salvarea de vieți, prevenirea accidentelor de circulaţie şi fluidizarea traficului rutier, poliţiştii de la rutieră au efectuat 21 de controale.

Au fost constatate 14 infracțiuni rutiere (dintre care 7 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului).

Totodată, polițiștii de la rutieră au aplicat 658 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 522 prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, (5 pentru alcool, 292 pentru viteză și 28 pietonilor), au reținut 40 de permise de conducere (10 pentru alcool, 14 pentru viteză și 4 pentru săvârşirea unor infracţiuni) și au retras 22 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase au desfăşurat 3 acțiuni, dintre care 2 pe linie de arme/braconaj și 1 pe linie de substanțe periculoase, în urma cărora au fost constatate 4 infracţiuni.

De asemenea, au fost indisponibilizate 4 arme şi 13 elemente de muniţie.

Poliţiştii de investigaţii criminale au desfăşurat 11 acțiuni, constatând 5 infracțiuni de natură judiciară.

Urmare a măsurilor dispuse cu fermitate de poliţişti, inclusiv măsuri privative de libertate pentru 4 persoane, zilele libere au fost petrecute în siguranţă, fără acte grave de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au desfășurat 4 acțiuni și controale pentru prevenirea şi combaterea infracțiunilor economico-financiare.

Au fost aplicate 69 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 61 la Legea 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, fiind indisponibilizate în vederea confiscării țigarete de contrabandă și alcool în valoare de peste 160.000 de lei.

comments

comments