full screen background image

Social-democrați suceveni, la evenimentul “Viitorul Europei este al nostru!”

Social-democrații structurii europene PES activists Suceava, reprezentați de Gabriel Costache, președintele organizației județene, au participat în perioada 09–10 Mai, la evenimentul “Viitorul Europei este al nostru!” organizat la ARCUB – București.

Împreună cu o delegație a PES activists Suceava, formată din Ionuț Brădățan, Cătălina Sumanariu, Cristian Mihalache, Iulia Fuior, Stelian Simeria, Paiu Adelina și Valerică Gherasim dar și a celor peste 200 de activişti PES din toată ţara, persoane interesate de politica europeană, intelectuali de stânga, tinerii şi militanţi pro-europeni, au avut posibilitatea de a adresa întrebări, pe parcursul dezbateri interactive, organizată de Ziua Europei şi moderată de Victor Negrescu, preşedintele-coordonator al PES activists România, comisarului european Corina Creţu şi preşedintelui PSD Liviu Dragnea.

“România poate juca un rol mai important în cadrul Uniunii Europene și își poate face vocea mai bine auzită la Bruxelles, în special în contextul pregătirii pentru deţinerea preşedinţiei Consiliului UE, implicându-se în procesul de reconstrucţie a Uniunii post-Brexit. Europa cu mai multe viteze, aderarea la Schengen şi la zona euro, politica de coeziune, dezvoltarea sectorului IT, consecințele alegerilor prezidenţiale din Franţa sau competenţele europene în domeniul sănătăţii au fost teme ale întrebărilor adresate de public. Printre preocupările exprimate la eveniment s-au numărat şi subiecte de maxim interes pentru viitor, precum perspectivele de aderare a Republicii Moldova sau propunerea de alegere directă a preşedintelui Comisiei Europene”, declară Gabriel Costache – președinte coordonator PES activists Suceava

„Cred că avem nevoie în continuare de o Uniune Europeană mai puternică, mai solidară, mai integrată. Numai împreună, în cadrul unui proiect care să pună accent pe ceea ce ne unește, nu pe ceea ce ne desparte, cred că putem oferi răspunsuri potrivite la problemele cu care se confruntă cetățenii europeni, în general, dar și tinerii, în special”, a afirmat Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională.

“E timpul să ne spunem mai apăsat interesele, să invocăm cu mai mult curaj principiile de egalitate între membrii Uniunii. Să ne debarasăm cu totul de complexul de nou membru pe care l-am avut multă vreme. Suntem de 10 ani în Uniune și cred că merităm să vorbim pe aceeași voce și cu același ton pe care le au și celelalte state membre!”, a spus Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat.

“Viitorul Europei este al nostru, adică al României, al celor care vor să se implice, al celor care vor să schimbe modul în care arată Europa de astăzi și al celor care vor ca România să conteze mai mult în construcția europeană“, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

comments

comments