full screen background image

Cătălin Cherecheș poate să își exercite funcția de primar la Baia Mare

Curtea de Apel Cluj a decis, miercuri, că primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, poate să își exercite atribuțiile respectivei funcții.

Dănilă Adrian, expert la Biroul de Informare al Curții de Apel Cluj, a menționat, pentru AGERPRES, că sentința este definitivă.

”Admite contestația formulată de inculpat împotriva încheierii penale a Tribunalului Cluj și înlătură din conținutul măsurii preventive a controlului judiciar obligația de a nu exercita funcția de primar al municipiului Baia Mare și de a nu comunica în mod direct cu 4 martori”, se arată în sentința Curții de Apel Cluj.

Pe 27 aprilie 2016, Cătălin Cherecheș a fost arestat pentru 30 de zile, printr-o sentință a Tribunalului Cluj, pentru luare de mită în formă continuată, iar pe 5 iunie, el a fost ales din nou primar al municipiului Baia Mare, în timp ce se afla în stare de arest.

Ulterior, Cherecheș a depus jurământul de primar, apoi a fost suspendat din funcție, după care s-a aflat în arest la domiciliu și apoi sub control judiciar.

AGERPRES

comments

comments