full screen background image

Tineri care cultivau cannabis în Frătăuții Noi, arestaţi de poliţişti

Începând cu luna martie 2017, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava – Serviciul Antidrog au documentat activitatea infracțională a doi tineri din municipiul Rădăuți și comuna Frătăuții Noi, județul Suceava, care au procurat din străinătate semințe de cannabis (marijuana), pe care le-au cultivat la domiciliul unui dintre ei ‘in-door’, urmând ca, odată ce plantele ajungeau la maturitate, să le recolteze cu scopul comercializării către persoane din anturaj sau pentru consum propriu.

Iată comunicatul D.I.I.C.O.T:

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate pe raza comunei Frătăuții Noi și a municipiului Rădăuți, județul Suceava, au fost identificate și ridicate: o instalație complexă de cultivare a plantelor de cannabis, constituită dintr-un cort special pe cadru metalic, prevăzut cu două ventilatoare și tubulatură de aerisire, transformator electric și lampă electrică cu bec de mare putere, termometru electronic, 1 grinder metalic, 1 cântar electronic, 3 telefoane mobile, 5 cartele SIM, 1 pipă cu urme de cannabis, 2 Hard-disk.

Cu aceeași ocazie au fost identificate 5 ghivece în care se aflau plante de cannabis aflate la maturitate și un fragment de plantă de cannabis.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpatul Ştreangă Florin Dănuț a deținut la domiciliul său din comuna Frătăuții Noi, județul Suceava, plante de cannabis pe care le-a cultivat, beneficiind de sprijinul financiar al inculpatului Zaharia Iulian din municipiul Rădăuți, cu scopul comercializării lor. Aceste activități s-au concretizat în procurarea și montarea la domiciliul inculpatului Ștreangă Florin Dănuț a unor instalații destinate cultivării in-door a plantelor de cannabis, fiind descoperite cinci plante de cannabis aflate în ghivece, precum și un fragment de astfel de plantă. S-a stabilit că plantele de cannabis erau în cantitatea de 950 grame în stare naturală (verde), iar fragmentul de plantă de cannabis era în cantitate de 0,91 grame, în ambele probe fiind pus în evidență Tetrahidrocannabinol, (THC), compus biosintetizat de planta Cannabis.

La data de 08.05.2017 procurorii D.I.I.C.O.T. — Serviciul Teritorial Suceava au dispus măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore a inculpaților Ștreangă Florin Dănuț și Zaharia Iulian, iar la data de 09.05.2017 inculpații au fost prezentați Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza