full screen background image

Tăieri ilegale de arbori, depistate prin aplicaţia “Inspectorul pădurii”

Garda Forestieră Suceava verifică constant alertele privind starea pădurii, respectiv cele lansate prin intermediul aplicaţiei www.inspectorulpadurii.ro, informează Mihai Găspărel, şeful instituţiei.

Aşa se face că, la cea mai recentă verificare, în zona Vatra Dornei a fost identificată o suprafaţă de pădure de 1,05 hectare în care s-au găsit 31 de cioate, rezultat direct al tăierilor ilegale.

Potrivit primelor constatări, punerea ilegală la pământ a arborilor s-ar fi petrecut în iarna 2016-2017.

Astfel, în urma unei sumare evaluări, volumul arborilor tăiaţi ilegal este de peste 35 de metri cubi, valoarea prejudiciului ridicându-se la 7.200 de lei.

Proprietarul pădurii respective este decedat, iar moştenitorii acestuia nu au încheiat un contract de pază cu un ocol silvic autorizat.

Garda Forestieră a înaintat organelor abilitate o sesizare penală privind tăierea fără drept a arborilor cu pricina, instituţia continuând verificările, atât pentru identificarea şi sancţionarea tuturor moştenitorilor, pentru neasigurarea serviciilor silvice, dar şi în vederea descoperirii traseului lemnului doborât ilegal.

“Urmează ca instituţiile abilitate să identifice autorii tăierii ilegale de masă lemnoasă şi să aplice sancţiunile corespunzătoare”, a declarat Găşpărel.

comments

comments