full screen background image

Licitaţia de modernizare a Pieţei Burdujeni, contestată de unul din participanţi

Licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de acoperirea şi modernizarea Pieţei agroalimentare din cartierul Burdujeni a fost câştigată de Asocierea ConBucovina, pentru de 1,18 milioane de lei, a anunţat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

În cursă s-au înscris 9 asocieri cu un total de 25 de firme, 3 dintre participanţi fiind excluşi pe parcurs, ca urmare a neîntrunirii condiţiilor impuse de reglementările specifice.

Contractul de atribuire a execuţie nu poate fi parafat, o contestaţie a Alex Bau & Peter Group fiind în analiză la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Lungu: “Din păcate, meciul continuă. Este înregistrată o contestaţie a asocierii Alex Bau şi Peter Group, iar contractul nu poate fi încheiat decât după finalizarea acesteia. Asocierea nu a ajuns la finish, a fost eliminată pe parcurs, de aceea a contestat la CNSC. Sper ca în perioada cea mai scurtă de timp să se clarifice această licitaţie, astfel încât o investiţie mare a municipalităţii – aşteptată de către cei din cartierul Burdujeni -, să se finalizeze.”

Piaţa agroalimentară Burdujeni funcţionează în zona „Cuza Vodă III”, la această dată comercializarea legumelor şi fructelor făcându-se în aer liber sau la tarabe cu copertine pe structură uşoară.

Noua investiţie presupune construirea unei clădiri cu parter şi se va desfăşura pe parcursul anilor 2017 şi 2018.

Soluţia tehnică urmăreşte realizarea unui sistem de închideri cu panouri şi tâmplărie termopan, prevăzută fiind inclusiv amenajarea de instalaţii de încălzire şi de răcire-ventilare.

comments

comments