full screen background image

Cosmonautul Dumitru Prunariu, la festivitatea de absolvire a studenților USV

Singurul cosmonaut român, Dumitru Prunariu, va fi prezent astăzi la festivitatea de absolvire a studenților Universității “Ștefan cel Mare”.

De la ora 10, în Sala de conferinţe a Observatorului Astronomic, general locotenent (r) Dumitru Prunariu a avut o întâlnire cu pasionații acestui domeniu, sub genericul “Zbor spre stele”.

La conferință au participat directorul Observatorului, Cristian Pîrghie, și studenți.

Prunariu a spus că mesajul pe care dorește să-l transmită este de stimulare și promovare a cunoașterii pentru o viziune cuprinzătoare a lumii în care trăim.

Fostul cosmonaut a detaliat istoria zborurilor spațiale, precum și rezultatele cercetărilor efectuate de oamenii de știință.

El a precizat că România este parte a Agenției Spațiale Europene din anul 1991.

În legătură cu diminuarea numărului de cosmonauți la nivel mondial, runariu a menționat că zborurile pilotate sunt activități costisitoare, care nu se mai justifică.

Prunariu va fi prezent si la Festivitatea de Absolvire USV, ce va avea loc începând cu ora 19, la Casa de Cutură a Sindicatelor (pe Esplanadă sau în interior, in funcţie de condiţiile meteo).

Dumitru Prunariu a participat, în 1981, la misiunea sovieto – română Soiuz 40, aflându-se în spațiu timp de aproape 8 zile.

În ultimii ani, el a fost preşedintele Asociaţiei Exploratorilor Spaţiului Cosmic și vicepreşedintele Comitetului de Relaţii Internaţionale al Agenţiei Spaţiale Europene.

comments

comments