full screen background image

Primarul Botoșaniului, despre trimiterea sa în judecată: Sunt niște etape normale

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a afirmat vineri, într-o conferință de presă, că acțiunea prin care a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru abuz în serviciu este una normală, în instanță urmând să se vadă cine are dreptate.

‘Sunt niște etape normale și cred că este lucrul cel mai normal care ar trebui să se întâmple, să ajungem la partea de judecată, ca să vedem cine are dreptate și cine nu are dreptate’, a spus Flutur.

Primarul Botoșaniului susține că nu a obținut niciun folos direct personal în urma acțiunilor încriminate de DNA, că demersurile sale au fost legale, fiind în situația de a pune în aplicare mai multe hotărâri ale Consiliului Local Municipal.

Procurorii DNA Suceava l-au trimis, joi, în judecată pe Cătălin Flutur, primar al municipiului Botoșani, pentru abuz în serviciu în legătura cu încheierea și derularea unui contract de concesiune care avea ca obiect exploatarea unui teren pe care a fost construit ulterior un complex comercial multifuncțional.

Potrivit unui comunicat al DNA, el este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit în forma continuată.

În dosar au mai fost trimiși în judecată Adriana Zăiceanu, la data faptei director executiv al Primăriei, Constantin-Cezar Puiu, la data faptei șef al Serviciului Patrimoniu, Mihaela Gontineac, la data faptei jurist, și, respectiv, Ioan Apostu, la data faptei secretar.

AGERPRES/

comments

comments