full screen background image

Furtuni puternice în estul Europei. Timișoara, printre cele mai amenințate orașe

Săptămâna aceasta sunt așteptate furtuni locale puternice în  regiuni din estul Europei și Peninsula Balcanică, anunță site-ul de profil accuweather.com. Local, se vor produce inundații, va cădea grindină și e posibil să se formeze tornade. Vestul României se află sub avertizare de vreme rea, iar în Timișoara s-ar putea produce cele mai puternice furtuni.

În următoarele zile vor avea loc ploi și furtuni din nordul Greciei până în Polonia, Belarus și vestul Ucrainei. Manifestările cele mai violente ale vremii sunt așteptate  miercuri și joi  în Serbia, vestul României, estul Ungariei și al Slovaciei și sud vestul Ucrainei.Orașele în care se vor produce cele mai puternice furtuni sunt  Timișoara, Belgrad și Budapesta.

Sunt așteptate, de asemenea, inundații și pagube produse de vântul puternic, care în unele zone va depăși 100 de kilometri la oră. Local, se vor produce tornade și va cădea grindină. Cel mai mare risc de producere a tornadelor este în nord-estul Serbiei și la granița României cu Ungaria.

Meteorologii atrag atenția că vântul puternic va doborî copaci și va afecta trasnporturile.

STIRI.TVR.RO

comments

comments