full screen background image

Activităţi ale jandarmilor în perioada 29 aprilie – 2 mai

În perioada 29 aprilie – 2 mai, activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a avut un caracter preponderent preventiv, iar misiunile au vizat în principal asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele în care au fost organizate evenimente cultural-artistice, religioase sau sportive.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a desfăşurat şi misiuni de menţinere a ordinii publice în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, precum şi o activitate de combatere a delictelor silvice împreună cu Ocolul Silvic Pojorâta, 8 acţiuni comune împreună cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne şi organe ale administraţiei publice locale, o activitate în sprijinul executorilor judecătoreşti şi 4 misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere.

În intervalul de timp menţionat, jandarmii au intervenit independent sau în cooperare cu poliţiştii la un număr de 12 apeluri efectuate prin SNUAU 112, care au vizat în principal situaţii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Jandarmii din cadrul celor 6 posturi montane au acţionat zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane şi prevenirea şi combaterea infracţiunilor, în special cele silvice.

Activitatea jandarmilor a avut un caracter preponderent preventiv, în dispozitivele de ordine publică acţionând 70 de jandarmi în fiecare zi. S-au înregistrat şi situaţii care au impus luarea măsurilor legale, fiind aplicate un număr de 38 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.450 de lei.

Totodată, au fost constatate 5 infracţiuni, dintre care 2 în cooperare cu poliţia (printre acestea enumerându-se: furt-2, pescuit ilegal-2, contrabandă-1).

comments

comments