full screen background image

Vacanța s-a încheiat. Când sunt următoarele zile libere

Elevii încep marți cursurile, după vacanța de primăvară, iar angajații care s-au bucurat de minivacanța de 1 Mai se întorc la serviciu.

Elevii s-au aflat în vacanță din data de 15 aprilie. A fost ultima vacanță înainte de cea de vară, însă la începutul lunii iunie se vor mai bucura, împreună cu profesorii, de câteva zile libere: e vorba de joi, 1 iunie, Ziua Copilului, care începând de anul acesta devine zi liberă. Vor urma apoi liberele de Rusalii – 4-5 iunie (4 iunie e duminică, 5 iunie e luni), astfel că e foarte posibil ca și 2 iunie să fie declarată liberă anul acesta, pentru a face punte între aceste zile legal libere. Ar putea exista, deci, o minivacanță și la începutul lunii iunie.

Vacanța de vară va începe pe 17 iunie și va ține până la 10 septembrie.

Elevii claselor a VIII-a vor termina cursurile mai devreme, pe 9 iunie, iar cei de clasa a XII-a încheie semestrul pe 26 mai.

Pentru elevii de gimnaziu, în perioada 15 mai – 9 iunie este posibil să fie organizată și săptămâna „Școala altfel” (în cazul în care nu s-a organizat deja), în cele cinci zile elevii urmând să desfășoare activități extrașcolare, și nu cursuri.

Lucrările semestriale şi tezele trebuie susţinute cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul fiecărui semestru.

digi24

comments

comments