full screen background image

Bacău – Capitala Tineretului din România

Primăria municipiului Bacău pune la dispoziția celor care vor să desfășoare, anul acesta, activități non-profit, suma totală de 5,2 milioane lei repartizată pe mai multe capitole, în contextul în care orașul deține titlul de Capitala Tineretului din România pentru perioada 2 mai 2017-1 mai 2018.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, proiectele pot fi realizate în legătură cu domeniile tineret, educație, cultură, sport și social.

Cea mai mare alocare bugetară este pentru activități sportive unde au fost repartizate 3 milioane de lei. Domeniul tineret are repartizată suma de 1,3 milioane lei în timp ce pentru activitățile sociale sunt destinate 800.000 lei. Câte 50.000 lei au fost repartizate domeniilor educație și cultură.

‘Îmi doresc ca asociațiile de tineret din municipiul Bacău să fie receptive la semnalul transmis de administrația pe care o conduc și să depună cât mai multe proiecte”, a declarat primarul Cosmin Necula, potrivit comunicatului menționat.

Perioada de depunere a proiectelor este până pe 25 mai, iar selecția și evaluarea proiectelor depuse vor fi realizate de către comisiile de evaluare, pentru fiecare domeniu de finanțare, până pe 4 iunie.

Criteriile în baza cărora vor fi atribuite contractele de finanțare nerambursabilă sunt relevanța și coerența, metodologie, capacitate de realizare, bugetul proiectului, participarea părților, durabilitate și sustenabilitate.

Municipalitatea, dar și Federația Tinerilor din Bacău, își propun să organizeze peste 100 de evenimente și peste 1.500 de activități, cu 344.000 de beneficiari, fie ei locali sau naționali, și peste 1.800 de voluntari.

Bacăul este al doilea oraş din România care va purta titlul de Capitală a Tineretului, după Timişoara.

AGERPRES

comments

comments