full screen background image

Urmărire prin Brodina, pentru oprirea unei maşini burduşite cu ţigări de contrabandă

În ziua de 25 aprilie, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei și traficului cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.00, aceștia au depistat în trafic, pe D.J. 176 A (zona Valea Brodinei), un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero, fără plăcuțe de înmatriculare, despre care existau date că transportă țigări de contrabandă.

Șoferul autoturismului a refuzat să oprească la semnalele regulamentare efectuate de către polițiștii de frontieră, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea mașinii, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare.

Acesta și-a continuat deplasarea în mare viteză, iar după o urmărire de aproximativ 10 km, a abandonat autoturismul în spatele unei anexe gospodărești a unui imobil din satul Brodina.

Mijlocul de transport abandonat a fost dus la sediul poliției de frontieră, iar în urma controlului amănunțit au fost descoperite 4.700 de pachete țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 51.700 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava, până la finalizarea cercetărilor.

În continuare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

comments

comments